TotalBalance groeien en genieten

TotalBalance; groeien & genieten

God zaait ons uit over de wereld. Wij zijn in de wereld gezaaid om te zijn als een licht in de duisternis, als zout in een flauwe maaltijd. Om een grote boom te zijn die opvalt. Maar we vallen eerst als zaadjes in de aarde, in het donker… in de stilte… Daar mogen wij zijn om te ontkiemen en sterk te worden. Daar ontdekken we wie wij zijn en waarvoor God ons bedoeld heeft, zodat we het juiste licht zullen verspreiden, het beste zout zullen zijn en precies de goede boom zullen worden.

God heeft het zo gemaakt dat een zaadje tot groei kan komen in de stilte van de aarde. Daar begint elke plant, elke bloem, elke boom… diep in de aarde! Een zaadje dat op de aarde valt heeft het veel moeilijker om te ontkiemen. Het is nodig eerst te ontkiemen in de aarde en te groeien voor we sterk genoeg zijn om de storm en de regen te kunnen weerstaan. De aarde, de stilte is een veilige plek waar we de rust kunnen vinden om tot ontkieming te komen. Om te groeien is het nodig om eerst, net als zo’n zaadje, de stilte op te zoeken. Weg van alle ruis en drukte. Ontspannen, luisteren naar Gods woorden en Hem beter leren kennen. We worden gesterkt, trekken de  ‘wapenrusting’ van God aan en ontwikkelen onze ‘geestelijke spieren’ (Efeziërs 6:10-17). In de stilte kun je groeien en alles leren! God is er! Hij kwam bij Elia op de Horeb (1 Koningen 19) niet in een stormwind, maar… als gefluister in de stilte. God spreekt door allerlei dingen in ons leven. Hij gebruikt muziek, gebeurtenissen, mensen, ontmoetingen en zoveel dingen meer. Als wij ons in de stilte terugtrekken kunnen we daarin Gods stem herkennen en verstaan. God geeft ons in de stilte van de aarde steeds een beetje water om te groeien. Hij geeft ons elke dag weer mooie dingen, mensen, en natuur om ons heen.

Blijven wij in die stilte liggen om te ontkiemen? Of werken we onszelf uit de aarde en rennen we het leven in? Volle agenda’s, verwachtingen van anderen en van onszelf… ze trekken ons uit de aarde naar boven en in een razende storm rennen we voort. Het leven gaat door, het vraagt van ons te gaan, te lopen en niet op te houden. Actie, geld verdienen, hypotheek betalen, boodschappen doen, huishouden doen, kinderen naar club en muziek, activiteiten voor de kerk, o ja… en af en toe even een bliksembezoek aan familie of vrienden als we dat er tussen gepropt krijgen in onze agenda. Haast, stress, burn-out …, al bijna de normaalste zaak. We kijken er al bijna niet meer van op als we horen dat iemand met een depressie of burn-out thuis zit.

Die stilte… die rust… die we beginnen te missen in ons drukke leven, waar we naar gaan verlangen… en die God ons al bij de schepping had gegeven, die stilte hebben we nodig om te ontkiemen! Als we de stilte opzoeken, tot rust komen en de stemmen weer langzaam stil worden in ons hoofd. Als het geraas van de storm ver weg is. Worden we ons ineens bewust van wie we zijn, we voelen een diep verlangen in ons opkomen, we ervaren Gods nabijheid en kracht. We ontdekken waarvoor God ons bedoeld heeft.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.