TotalBalance genieten en gezond leven

TotalBalance; genieten en gezond leven

Het water dat God ons geeft is om van te genieten! Voedsel voor onze ziel. Rust geeft het juiste inzicht in wat gezond is voor ons en waar we van kunnen genieten. Het geeft de tijd om te genieten en de gezonde keuzes te maken. Met het juiste voedsel groeien we langzaam en komt er een sprietje boven de grond uit. Een sprietje dat een prachtige plant zal worden, bestand tegen weer en wind. 

Vanuit de stilte die we hebben gevonden ervaren we hoeveel er te genieten is in ons leven en ontdekken we wat God ons elke dag geeft! Als we rust in ons leven hebben gebracht kunnen we genieten van de muzieklessen van onze kinderen, van de fietstocht naar ons werk, van het bezoek aan familie, we gaan zelfs meer genieten van slapen en eten. We leren te leven met aandacht, omdat we onszelf meer aandacht geven. Alles wat je aandacht geeft groeit! Ook jijzelf! Geniet dus van jezelf en geef jezelf de aandacht die je verdient! Alleen als je zelf voldoende energie hebt ontvangen heb je genoeg om uit te delen. Zodra je gaat uitdelen van iets wat je zelf niet hebt… vergroot je de kans op een burn-out!

Genieten helpt je om naast aandacht te hebben voor alles wat je wil doen in het leven en de keuzes die je wilt maken, ook te ontspannen en de harmonie te vinden. Loslaten, niet te hard werken en vrede te hebben met hoe het met je is. Balans vinden is in eerste instantie niet een kwestie van hard werken. Hard werken aan het vinden van balans kan ook gevoelens geven van mislukking en onzekerheid. Het vinden van balans is als het vangen van een wild dier: als je het najaagt rent het voor je weg. Juist het rustig stil zitten brengt het naar je toe.

Jezus zei: ‘Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken’ (Johannes 15:5) Het zaadje dat in de aarde is gezaaid om te ontkiemen bestaat niet alleen uit ons eigen DNA! Jezus was al die tijd in ons en wij in Hem! Jezus wil in ons wonen, in ons hart! Ons voedsel komt via de wijnstok tot ons. Zonder wijnstok… geen voedsel. Jezus is onze wijnstok! Zolang wij in Hem blijven en Hij in ons… kunnen we voedsel ontvangen uit de aarde. Het water dat in de aarde aanwezig is kan alleen via de wijnstok, Jezus, bij ons komen. Jezus is degene die de weg voor ons heeft vrij gemaakt naar het voedsel dat wij zo nodig hebben. Hij is voor ons aan het kruis gegaan, zodat er een weg is naar Vrede. Wat is nu dat gezonde voedsel voor ons om te groeien, krachtig te worden en in stormen overeind te blijven?

Jezus zei: “Ik ben het brood dat leven geeft” (Johannes 6:35). Voor onze geestelijke groei hebben we Jezus nodig, Hij wil onze geestelijke honger stillen! Hij leidt ons naar het eeuwig leven! Gods Woord wordt ook vaak vergeleken met voedsel als brood (Jesaja 55:10-11), als melk en als vast voedsel (Hebreeën 5:12,14). Als we Gods Woord tot ons nemen en eten, dan blijven we gezond en groeien we tot prachtige ranken aan de wijnstok!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.