We zoeken allemaal naar meer ‘geluk’ in ons leven. We willen allemaal ‘gelukkig zijn’, maar… MAG jij van jezelf ook gelukkig zijn? Je kunt veel ‘verlangen’, maar sta jij jezelf toe dat verlangen ook te bereiken?

We leven in een wereld waarin we denken in hokjes en vakjes. We denken in termen als ‘normaal’ of ‘gek’ en ‘geluk’ of ‘ongeluk’. Zolang we dingen ‘normaal’ vinden zijn er ook veel dingen die ‘niet normaal’ zijn. Zolang we dingen ‘normaal’ vinden moeten we ook aan dat ‘normaal’ voldoen om ‘normaal’ te zijn…

Er is zoveel ‘maakbaar’ in deze tijd en we hebben onze kennis en kunde zo ver door ontwikkeld dat we heel veel kunnen oplossen. We hebben een goed stel hersens gekregen en we kunnen door goed nadenken heel veel oplossen. Al vanaf de basisschool leren we te denken in oplossingen. Heb je een probleem? Dan los je het op!

Gelukkig zijn is het ‘nieuwe normaal’ geworden.

En er zijn twee belangrijke problemen waar we nu tegenaanlopen. Ten eerste hoort lijden bij het leven, maar zodra we ‘lijden’ ervaren denken we niet meer gelukkig te zijn en gaan we hard op zoek naar de oplossing zodat we weer gelukkig kunnen zijn. En ten tweede staan we onszelf soms helemaal niet toe om gelukkig te zijn. Sommigen mensen hebben zoveel vragen over hoeveel ze waard zijn en of ze wel ‘goed genoeg’ zijn dat het zeer de vraag is in hoeverre zij zichzelf kunnen toestaan gelukkig te zijn.

Natuurlijk, als ik rechtstreeks vraag of iemand vind dat hij/ zij gelukkig mag zijn is het antwoord altijd ‘ja’. Maar als ik doorvraag blijken veel mensen zichzelf constant te saboteren, zodat ze het geluk niet vinden.

tekst gaat onder afbeelding verder…


Gratis E-boek – LEEF je eigen leven t.w.v. 12,95
+ Gratis 5-daagse videotraining ‘BalansWeek’!

Schrijf je dus snel in voor de waardevolle mails


Wat leidt jou al je hele leven af van het gelukkig zijn?

Sommige mensen saboteren zichzelf. Maar er zijn zoveel manieren die je afleiden van je pad naar geluk. Wat is in de afgelopen jaar jouw afleiding geweest waardoor je niet gelukkig bent op dit moment? Misschien zijn het ervaringen uit je verleden? Of loop je al jaren op tegen dezelfde patronen in je leven waardoor dingen mis gaan. Misschien ben je chronisch ziek of heb je het mentaal zwaar. Het kan ook zijn dat je last hebt van een depressie of een burn-out… Allemaal problemen, ervaringen en gebeurtenissen die je afleiden van het gelukkig zijn.

Wat kun je wel doen om het geluk te vinden?

Hoe kunnen we toch gelukkig zijn, ondanks alles?

  1. Onszelf leren toestaan gelukkig te zijn en stoppen met onszelf daarin te saboteren.
  2. Beseffen dat er een verschil is tussen je ‘gelukkig VOELEN’ en ‘gelukkig ZIJN’.
  3. Accepteren dat lijden bij het leven hoort en omarmen dat je gelukkig kunt zijn terwijl je ook lijden ervaart in je leven.
  4. Een waardevol leven leiden. Dat betekent dat je je committeert aan datgene wat voor jou belangrijk is, waardevol is, in het leven. Dat je weet wat je kernwaarden zijn en dat je je keuzes daarop baseert.

Bij het laatste punt kun je jezelf een vraag stellen die je helpt om te ontdekken welke richting jouw leven op zou kunnen gaan. Vraag jezelf af waar jij jaloers op bent. Op wie of wat ben jij jaloers in het leven? Wat zou jij ook wel heel graag willen?

Deze 4 manieren om je geluk te vinden ondanks alles kunnen heel moeilijk zijn en je kunt tegen allerlei blokkades aanlopen. Daarom is het zo fijn dat er tegenwoordig coaches en therapeuten zijn die daarbij kunnen helpen. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen! We willen het graag allemaal ‘zelluf doen’ en zelf onze problemen oplossen. Maar het hoeft niet en het is zo ontzettend prettig om het ‘samen te doen’ met iemand. Iemand die ontspannen met je meeloopt.

Laat via een berichtje onderaan deze pagina eens weten of jij de richting van jouw leven hebt gevonden en hoe jij denkt over het ‘geluk’.

 

Kan ik je misschien verder helpen?

#1 GRATIS e-boek (en mini-training cadeau)

Download mijn gratis e-boek met tips en informatie over hoe jij grip kunt krijgen op je leven, je keuzes en je prestaties. Je krijgt er zelfs een gratis 5-daagse mini-training bij cadeau: De Balansweek!

#2 Minitraject: Rust in je leven

3 weken lang, elke werkdag, een mail met tips, opdrachten en vragen die je helpen om je leven waardevol te maken wat er ook gebeurt! Ontdek hoe jij rust kunt vinden tijdens dit minitraject!

#3: GRATIS inzicht-gesprek

Krijg jouw (leer)vraag helder en ontdek jouw thema. Na dit gesprek heb je al direct helder welke eerstvolgende stappen jij kunt nemen, ook als ik geen passend aanbod voor jou heb. Ik doe je, alleen als dit bij jouw situatie en vraag past, een aanbod voor één van mijn diensten. Ik heb elke week plek voor 2 van deze gesprekken, zodra de agenda vol is worden alle overige data en tijden in die week geblokkeerd.

Ps. Nog even dit…

Een paar keer per jaar organiseren we de Kracht & Balans 2-daagse voor vrouwen die waardevol en liefdevol willen leven en datgene willen doen wat bij hen (en bij hoe zij gemaakt zijn) past. In 2 dagen ga je ontdekken wie je bent, hoe jij gevormd bent en bovenal welke keuzes jij hebt te maken. Je gaat naar huis met concrete actiestappen en een duidelijke richting voor jouw leven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *